Dubrovačka kamena Villa u zelenilu s bazenom. Jedinstveno!

Ukratko

ID:
V28
Cijena
Na upit
Tip nekretnine:
Ville
Lokacija:
Dubrovnik
Površina :
380 m2
Površina zemljišta :
700 + 1200 m2
Pogled :
Priroda
Broj spavaćih soba :
3
Broj kupaonica :
4
Parking :
Da

Opis nekretnine

Pažljivo arhitektonski dizajnirana i visoko kvalitetno sagrađena, s dijelom restauriranim izvorno kamenim podovima, arkadama i lukovima, kupolastim i križnim svodovima, masivnim nosivim stupovima koji imaju statičku i dekorativnu ulogu, dubrovačkim botama - autohtonim nišama nadsvođenim ili udubljenim u zidu, kamenim arlama i stolovima, antiknim detaljima. Puno drvo, plemeniti materijali. Skladnost, simetrija,  jedinstvenost. Baš sve u fascinantnom kompleksu ove vile prožeto je ljubavlju koja svjedoči plemenitu povjest dubrovačkog kraja. 
Cijelim kompleksom neodoljivo dominiraju najfinije kombinacije kamena. Na istočnoj vanjskoj strani  iznad dvorišta ponosno se izdiže očuvana izvorna dubrovačka kominata.
Autohtoni dalmatinski stil, vila izrasla iz prirode a s interijerom koji prkosi ruralnom okruženju: moderna prvoklasna oprema, vrhunska sanitarija, hidromasažne kade, jacuzzi, sauna, stropna klimatizacija u svim prostorijama, ugodan slijed tekstura i boja pomno osmišljen kako bi se pretakao iz prostorije u prostoriju... Bazen je osvijetljen ugodnim svjetlom noću dok je danju okupan suncem uz stolice i ležaljke tik do svježe terase i mirnih sjenovitih vrtova, te studiozno aranžiranog mediteranskog zelenila koje privlači u svoj opuštajući zaklon. 

Već prvi dodir kovane ručke na masivnim vratima od ariša, a u nastavku dvorište popločano lokalnim kamenom... pa kroz mirise ružmarina i lavande... i obuzeti ste osjećajem koji izaziva poštovanje prema tradiciji, kulturi! Poštovanje prema onom istom kamenu koji je posjetitelj morao unijeti u Grad za vrijeme gradnje dubrovačkih zidina, danas veličanstvenih spomenika kulture a koje su nekad služile za obranu Grada. I... kao što svaki kamen na Stradunu šapuće svoju priču, tako ćete i u ovom izvana nedirnutom ruralnom krajoliku, a iznutra bogatom privatnom zdanju, osjetiti dostojanstven miris povjesti... Grad u kojem je živ spoj prirode i ponosnog ljudskog truda, Grad koji je nadahnjivao pisce i pjesnike, slikare i glazbenike... 

Domaćinu i gostu zastaje dah dok šeta kamenim terasama koje okružuju vilu na dva nivoa, oplemenjene ambijentalno diskretnom rasvjetom koja se stapa sa bojama zalaska sunca u predvečeje tople ljetne noći... Panoramski pogled na čemprese i maslinike, u daljini more...
Ova prelijepa vila udaljena je manje od dvadeset minuta vožnje do Straduna i stare gradske jezgre, a od očaravajućih prirodnih plaža i kristalno čistog mora svega pet minuta vožnje. Kompleks čini oko 350 m2 interijera na parceli od oko 700 m2, te uz sve to i građevinsko zemljište cca 1200 m2 pravilnog oblika idealno za gradnju vlastitog tenis terena ili drugih rekreativnih sadržaja. 
Ovu iznimno atraktivnu i vrijednu nekretninu možemo ponuditi po izvrsnoj cijeni!

Posebno iskustvo mediteranskog života na otvorenom, prostor idealan kako za obiteljsko druženje tako i za organiziranje koktela, gala večere ili roštilja... 
Na svakom kantunu vile i okućnice izvire ljubav prema očuvanju izvornih plemenitosti. Zaista, usudimo se biti neskromni i pozvati Vas da osjetite čari ovog malog privatnog spomenika kulture dubrovačkog kraja!

Više informacija u uredima IMB Nekretnine d.o.o. Dubrovnik

Ugovorni agent