Građevinsko zemljište 90.000 m2 sportsko-rekreacijske namjene - Dubrovnik Srđ

Ukratko

ID:
ZG805
Cijena
Na upit
Tip nekretnine:
Zemljišta građevinska
Lokacija:
Dubrovnik
Površina :
90.000 m2

Opis nekretnine

Zemljište površine cca 90.000 m2 na Srđu za izgradnju sportsko-rekreacijskih igrališta na otvorenom s pratećim zgradama, u obuhvatu zone zaštitnog zelenila i krajobraznih površina, na granici sa zonom sportsko-rekreacijske namjene 'Sportski centar s golfom'.
Zapadni dio parcele dotiče postojeći poljski put čija se trasa djelomično poklapa sa trasom planirane prometnice rangirane kao sabirna ulica.
Na širem prostoru platoa Srđa moguća je uspostava paintball centra. Dva rekreacijska igrališta koje bi služila za paintball mogu se izgraditi tako da uređenje terena, pješačke staze i sl. budu uklopljeni u karakteristike krajobraza. Prateća zgrada može biti maksimalne površine 100 m2 visine prizemlja.
Funkcija paintball centra planira se obogatiti dodatnom rekreacijskom ponudom poput wellness-a, fitness-a, sadržajima okrijepe u vidu tradicionalnih proizvoda i jela na bazi ekološkog uzgoja (autohtona vina, sirevi, maslinova ulja i sl.) sukladno čemu je unutar zone pratećih sadržaja planirana konoba karakterističnog ambijentalnog ugođaja s lokalnom gastronomskom ponudom. Od ostalih pratećih sadržaja potrebno je rezervirati prostor za konjušnicu.
U središnjem dijelu zemljišta zone rekreacijskih sadržaja planiraju se dječja igrališta, boćališta, mali amfiteatar za edukacijske svrhe i događanja na otvorenom, konjička staza za djecu i sl.
Granice parcele uokviruje zona uređenog krajobraza s rubnim zelenim pojasom, odmorištima i vidikovcem. Dinamički održivi krajobraz s ciljem očuvanja i poticanja agro/bioraznolikosti, te poticanja edukacijskih i promocijskih aktivnosti uz raznolike mogućnosti pri čemu bi posjetiteljima bilo omogućeno i sudjelovanje u berbi te kupnja autohtonih proizvoda,, zamišljen je kao sustav tematskih vrtova aromatičnog, ljekovitog, medonosnog, začinskog i divljeg jestivog bilja, koje će ponuditi vizualno i funkcionalno složeniji krajobraz, ali i gospodarsku održivost.
U funkcionalno organizacijskom smislu zemljište bi se raščlanilo u pet osnovnih zona:
1. Zona uređenog krajobraza s rubnim zelenim pojasom
2. Zona kolnog pristupa i prometa u mirovanju
3. Zona rekreacijskih sadržaja
4. Zona pratećih sadržaja
5. Zona paintball terena

Više informacija u uredima IMB Nekretnine d.o.o. Dubrovnik

Ugovorni agent